fredag den 28. februar 2014

Aftensmad: Wokret med Pak Choi, ingefær og chili

Torsdag kom der lækre grønsager fra Skagenfood ind af døren, og der var bland andet en "pak choi" med - og jeg må indrømme at det er en grønsag jeg aldrig har hørt om før! Men det er jo netop derfor det er så fedt at få disse kasser, man får lært og smagt en masse nyt!

Denne opskrift fulgte med i kassen:

Lynstegte ris med pak choi, peberfrugt, ingefær og chili (4 pers.)

100 g jasmin- eller basmatiris
1 orange peberfrugt
2 gulerødder
2 små rødløg
1 pak choi
1 rød chili
15 g frisk ingefær
1 stort fed hvidløg
4 spsk. sojasauce
4 spsk. risvin eller tør sherry
Olie

Skyl risene grundigt under koldt vand, kog dem som anvist på emballagen og hold dem varme i gryden. Rens peberfrugten og snit den i tynde strimler. Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og snit dem i 3 mm tykke skrå skiver. Pil løgene og snit dem i smalle både. Skær pak choien i 6-8 både på langs og rens dem godt. Rens chilien og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefæren, pil hvidløget og hak begge dele helt fint. Varm et skvæt olie rigtig godt op i en wok og rist gulerødderne 2 min. Kom peberfrugt, rødløg, pak choi, chili, hvidløg og ingefær ved og rist videre 2-3 min. Vend ris, soja og risvin i, rist yderligere 2 min. og smag til. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

* * *
Jeg lavede dog opskriften lidt om, da det skulle gå lidt hurtigt med at få aftensmaden færdig :o)

Pak Choi smager lidt kål-agtigt og den gør det altså rigtig godt i den wok ret som denne! :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar