Denne opskrift fulgte med i kassen:
Lynstegte ris med pak choi, peberfrugt, ingefær og chili (4 pers.)
100 g jasmin- eller basmatiris
1 orange peberfrugt
2 gulerødder
2 små rødløg
1 pak choi
1 rød chili
15 g frisk ingefær
1 stort fed hvidløg
4 spsk. sojasauce
4 spsk. risvin eller tør sherry
Olie
Skyl risene grundigt under koldt vand, kog dem som anvist på emballagen og hold dem varme i gryden. Rens peberfrugten og snit den i tynde strimler. Skræl gulerødderne, flæk dem på langs og snit dem i 3 mm tykke skrå skiver. Pil løgene og snit dem i smalle både. Skær pak choien i 6-8 både på langs og rens dem godt. Rens chilien og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefæren, pil hvidløget og hak begge dele helt fint. Varm et skvæt olie rigtig godt op i en wok og rist gulerødderne 2 min. Kom peberfrugt, rødløg, pak choi, chili, hvidløg og ingefær ved og rist videre 2-3 min. Vend ris, soja og risvin i, rist yderligere 2 min. og smag til. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
* * *
Jeg lavede dog opskriften lidt om, da det skulle gå lidt hurtigt med at få aftensmaden færdig :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar